MasterChef - Live cooking - uczta dla oka i podniebienia w Uszycach
Już po raz kolejny odbyły się warsztaty kulinarne, tym razem po nazwą "MasterChef -Live cooking - uczta dla oka i podniebienia" w Uszycach. Pod okiem dietetyka - trenera ds.żywienia przeprowadzone zostały warsztaty kulinarne, dzięki którym zdobyli wiedzę nt.zdrowego żywienia. Osoby biorące udział w warsztatach to uczniowie Szkoły Przysposabiającej do Pracy, PDP w Uszycach, podopieczni Środowiskowego domu Samopomocy w Ganie, ŚDS w Sowczycach, uczestncy Warsztatu Terapii Zajęciowej w Opolu, WTZ w Lewinie Brzeskim, WTZ w Kluczborku, WTZ w Oleśnie, WTZ w Zawadzkiem, WTZ w Uszycach. Nasi wspaniali kucharze amatorzy walczyli o tytuł Mistrza Kuchni. Osoby te nigdy nie gotowały profesjonalnie, ale swoją pasją i entuzjazmem przewyższają zawodowych kucharzy. Projekt był realizowany przez Uszycką Integrację WTZ pod patronatem Fundacji "Wszyscy Razem" w Uszycach dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich oraz środków Samorządu Województwa Opolskiego. W trakcie trwania konkurencji jury miało ogromny problem z oceną potraw. Liczyła się kreatywność, ale także smak. Każdy z uczestików mógł liczyć na gromkie brawa od publiczności, pomimo nie zdobytych punków. Serdecznie dziękuję Pani Elżbiecie Hadaś - Dyrektor PCPR-u w Oleśnie za uczestnictwo i wsparcie na rzecz osób niepełnosprawnych, jak również sponsorom na których zawsze możemy liczyć. Dziękuję kadrze Warsztatów Terapii Zajęciowej w Uszycach, która włożyła ogrom pracy w przygotowanie warsztatów kulinarnych.
I miejsce i zarazem tytuł Mistrza Kuchni zdobyła placówka ŚDS Sowczyce,
II miejsce zdobył WTZ Olesno,
III miejsce zdobyła placówka ŚDS Gana.
Wszyscy uczestnicy projektu otrzymali indywidualnie upominki oraz prezenty dla placówki. Uczestnicy wyjechali z bagażem doświadczeń oraz chęcią rozwijania swoich pasji w gotowaniu.
I miejsce i zarazem tytuł Mistrza Kuchni zdobyła placówka ŚDS Sowczyce,
II miejsce zdobył WTZ Olesno,
III miejsce zdobyła placówka ŚDS Gana.
Wszyscy uczestnicy projektu otrzymali indywidualnie upominki oraz prezenty dla placówki. Uczestnicy wyjechali z bagażem doświadczeń oraz chęcią rozwijania swoich pasji w gotowaniu.